Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Company of Heroes 2 - Jak szybko atakować?

PaTrOL *DG*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję kogoś do pomocy w tej grze, w sensie o wyjaśnienie co i jak, jak szybko atakować.

Chodzi o to, że po rozpoczęciu mapy przeciwnik w ciągu 2-3 minut jest już koło mojej bazy i mnie niszczy, nie wiem jak oni to robią.

Chciałbym zagrać z kimś doświadczonym, porozmawiać na temat nowych armii USA, OKW i BRYTOLI, łatwo mi idzie grać brytolami gdyż mają dobre "działka" do obrony typu boforsa itp.

Proszę o pw bądź o odpowiedz w temacie.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Domyślam się, że grasz na zniszczeniu? Spróbuj na utrzymywaniu punktów, wtedy przeciwnik tak się na Ciebie nie rzuci. Brytyjczycy są bardzo przyzwoici, ale są mało mobilni. Artyleria czy bombardowanie i obrona leży. Wg. mnie najlepsze jest Oberkomando, bo może stawiać budynki gdzie chce, a jeden z nich ma działo przeciwlotnicze. Łączą dobrą obronę i mobilność. USA najsłabsze najtrudniejsze. 

Przede wszystkim nie okopuj się w jednym miejscu, staraj się blokować najważniejsze przejścia, i mieć jakieś mobilne oddziały do eliminowania zagrożeń. I tak często znajdzie się gracz lepszy od Ciebie, więc ew. możesz skończyć na si. 

Edit

Nie żebym był jakimś wybitnym graczem, ale zapraszam do gry, może wypatrzysz jakieś dobre taktyki. Steam w sygnaturze.

Opublikowano

Domyślam się, że grasz na zniszczeniu? Spróbuj na utrzymywaniu punktów, wtedy przeciwnik tak się na Ciebie nie rzuci. Brytyjczycy są bardzo przyzwoici, ale są mało mobilni. Artyleria czy bombardowanie i obrona leży. Wg. mnie najlepsze jest Oberkomando, bo może stawiać budynki gdzie chce, a jeden z nich ma działo przeciwlotnicze. Łączą dobrą obronę i mobilność. USA najsłabsze najtrudniejsze. 

Przede wszystkim nie okopuj się w jednym miejscu, staraj się blokować najważniejsze przejścia, i mieć jakieś mobilne oddziały do eliminowania zagrożeń. I tak często znajdzie się gracz lepszy od Ciebie, więc ew. możesz skończyć na si. 

Edit

Nie żebym był jakimś wybitnym graczem, ale zapraszam do gry, może wypatrzysz jakieś dobre taktyki. Steam w sygnaturze.

Nie gram na zniszczeniu tylko na punkty, gracze vs gracze tylko na PKT można.

Gram brytolami na tym zniszczeniu ponieważ stawiam boforsa + trzy calowe moździerze, spamuje tymi gownami i wróg za nic mi nie przejdzie, dopiero jak zrobi jakieś mocne czołgi i wyklepie mi boforsa i mozdzierze, dzis zrobilem 3vs3 na komputery 40k obrażen brytolami, bylo 100-89 na pkt dla nas, komputer atakował czołgami moj sztab, do tego gosc ode mnie wyszedl i byl komputer, ja i jakiś gość, było hard ale spamowałem szybko piechotą aby jakis sektor przejąć bo bylo 2-1 sektorów dla enemy.

Gracze vs gracze nie grałem jeszcze, nie wchodze tam nawet, mam dopiero 20h w tą grę lecz długo w coh1 grałem, staram się ogarnąć co i jak i dopiero zacząć grę na autodopasowywanie z graczami, narazie z SI gram, normalne komputery.

Właśnie duzo graczy zauwazylem ze stawia od razu zasieki i zapory przeciwczołgowe, ja tego w ogole nie uzywam, w coh1 tez tego nie uzywalem.

A i mam pytanie, czy jakiś gracz moze sprawdzić moje statystyki? Np. ile mam wygranych gier a ile przegranych? Narazie przegrałem tylko 2-3 gry z komputerem a reszta ciągle wygranych, mam 20h, gram okolo 3-5 gier dziennie także nie wiem ile wygrałem.

Byłaby troche lipa, jakbym mial same przegrane z SI i jakis gracz by to zobaczył, wtedy ciezko byłoby mi to nadrobić, te K/D tzw.

(wolałbym, żeby nie było takiej opcji lecz ja nie zauważyłem takiej nigdzie).

@ edit

Co to brytolów to nie zgodze sie, ze obrona lezy, tak jak mowilem boforsa, działa ppanc + trzy calowe mozdzierze i jest ok, 80% meczy tak zagrałem i dałem spokojnie radę, ale to na SI, pewnie gracze wiedzieliby jak mnie zaorać.

Ciezko wtedy gdy czołgi wjadą, wtedy bofors lezy i musze być zdanty na same ppanc działa.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Gracze to zupełnie inna bajka. SI cały czas wysyła po 1 oddziale na każdy twój punkt na mapie, jest to irytujące, ale łatwe do skontrowania. Przeciwnik używa artylerii, umiejętności, i przede wszystkim mózgu. Dlatego Brytyjczycy są tacy sobie, bo 1-2 bombardowania i koniec. 

Opublikowano

Każda nacja jest dobra, tylko trzeba umieć nimi grać ;)

Owszem, ale wyraźnie da się wyróżnić słabsze i silniejsze frakcje. Wg. wielu USA jest o wiele słabsze, i się z tym zgadzam. Mają wyborną piechotę, ale bez wsparcia czołgów nie zawsze sobie poradzą ze stanowiskami km'ów, a czołgi padają na 2-3 strzały. Jeśli przeciwnik ma Jagdpanzera, to możesz się zwijać. Chyba że każdy oddział ma bazooke, to ew. można flankować.

Oczywiście dobry gracz rozwala wszystkim, ale faktycznie USA jest najsłabsze. 

Opublikowano

Mają wyborną piechotę, ale bez wsparcia czołgów nie zawsze sobie poradzą ze stanowiskami km'ów, a czołgi padają na 2-3 strzały.

Dlatego piechota ma granatniki dymne po odblokowaniu, wprowadzili dość niedawno OP dowódce z rangersami, artylerią dymną i pershingiem, a z poziomu kapitana masz działko at z pociskami podkalibrowymi :)

Opublikowano

Dlatego piechota ma granatniki dymne po odblokowaniu, wprowadzili dość niedawno OP dowódce z rangersami, artylerią dymną i pershingiem, a z poziomu kapitana masz działko at z pociskami podkalibrowymi :)

Pershing ma problem z pokonaniem Pantery. Dobry gracz ogarnie, ale czołgi mają straszne. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...